Het is begrijpelijk dat je door de bomen van reinigingsproducten het bos niet meer ziet. Reinigingsmilk, -olie, gel, lotion, zeep, micellair water, reinigingsdoekjes keus genoeg. Maar wat is nou goede reiniging en nog belangrijker, wat is een goede reiniging voor jouw huid?

Wat is een goede reiniging

De basis van een goede gezichtsreiniging is dat je hem met je handen over de huid verdeelt, in masseert en met water van je huid haalt. Dit kan zijn met een lekkere plens water in je gezicht of met een vochtig en warme microwavekompres. Hieruit kun je dus al concluderen dat een reinigingslotion, micellair water en reinigingsdoekjes geen goede keus zijn om je huid goed schoon te maken. Daarnaast mag een reiniging niet schuimen. Als een product schuimt zit er meestal zeepextract in (SLS) en dat droogt de huid enorm uit, en tast de zuurgraat van de huid aan. Hierdoor raakt de huid uit balans, wordt gevoeliger en zal sneller reageren of last krijgen van bijvoorbeeld eczeem. Dus ook zeep kun je van je lijstje goede reinigingsproducten wegstrepen.

Welke reinigingsproducten heeft hannah?

Bij hannah@home heb je de keus uit twee verschillende reinigingsproducten: de Cleansing Milk en de Cleansing Oil. Zowel de milk als de olie zijn hydrofiel. Dat betekent dat je ze mengt met water. Dat is heel handig, want daardoor heb je geen wattenschijfjes nodig. Je doet een kleine hoeveelheid, ongeveer de grootte van een 2 euro munt, van je reinigingsproduct in je hand, verdeel het over je beide handen en breng het aan op een droge huid. Vervolgens maak je je handen goed nat en je mengt het water met de reiniging op je gezicht. Als laatste een plons water over je gezicht om alles goed af te spoelen of je gebruikt een vochtige warme microwavekompres.

Welke reiniging is voor mijn huid het meest geschikt?

Heb je een vochtarme huid dan adviseren wij om de Cleansing Milk te gebruiken. Bij een vette huid gaat de voorkeur uit naar de Cleansing Oil. De olie mengt zich namelijk heel makkelijk met de teveel aan vetten op de huid waardoor deze op een zachte maar effectieve manier verwijderd worden. Beide producten zijn geschikt voor een gevoelige huid. De Cleansing Oil komt uit de groene lijn van hannah en is daardoor 100% natuurlijk.

Meer informatie over het reinigen van je huid vind je hier.